Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke EPDM dakbedekking?

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke EPDM dakbedekking?

EPDM bestaat al ruim een halve eeuw maar wint de laatste decennia pas bij het grote publiek aan populariteit. Uit verschillende onderzoeken blijkt EPDM dakbedekking een van de meest ecologisch verantwoorde keuze te zijn. En door zijn ongevoeligheid voor UV straling en zure regen kent het ook een enorm lange levensduur. Het blijkt niet alleen diverse voordelen te bieden maar ook de prijs en kwaliteitsverhouding spreekt mensen enorm aan. En omdat het in iedere gewenste lengte te bestellen is zullen ze eerder voor EPDM gaan dan voor traditionele dakbedekking. Van deze duurzame en vooral onderhoudsvriendelijke oplossing zal u geen omkijken hebben. Voor EPDM advies gaat u naar een dakdekkersbedrijf waar vakkundige specialisten u van alle informatie kunnen voorzien betreft EPDM en de toepassingen hiervan.


Wat houd EPDM eigenlijk in?

Deze flexibele kunststof dakbedekking ontstaan uit een groot membraan en is op elke gewenste lengtes en breedtes te produceren. En als u kiest voor EPDM dan zorgt dit voor een bijna directe waterdichtheid van uw dak. Het kan op een losliggend geballast systeem toegepast worden, gedeeltelijk verlijmd, volledig verlijmd of mechanisch bevestigd middels inductielassysteem. Bij een losliggend geballast systeem wordt de dakbedekking door ballast, zoals grind, op zijn plek gehouden. De ballast van grind of tegels zorgt ervoor dat warmte van UV-straling wordt weerkaatst. Uw dak zal hierdoor minder snel verouderen. Bij de renovatie van het dak wordt eerder gekozen voor gedeeltelijke verlijming. EPDM kan ook volledig verkleefd worden. De ideale ondergrond voor diverse groendaksystemen.


Kent u de voordelen van EPDM dakbedekking?

Vaak wordt EPDM als één stuk aangebracht. Er zullen dus geen naden ontstaan en het is altijd goed verwerkt. De aanschaffing van EPDM dakbedekking komt voornamelijk voor door zijn afdichting tegen de weersomstandigheden. Naast traditionele dakbedekking kan EPDM tot wel 50 jaar meegaan. En door zijn enorme elasticiteit is het uitstekend bestand tegen de uiteenlopende temperatuurverschillen. Er zullen dus geen scheuren of breuken ontstaan wanneer het krimpt of uitzet. Snelle en veilige verwerkingen zijn zonder open vuur of hete lucht aan te passen. Een EPDM specialist zal u vertellen dat het een duurzaam en ecologische verantwoorde keuze is waar u weinig tot aan geen omkijken naar zult hebben.


Bent u zoekende naar een EPDM specialist?

Het is niet meer weg te denken in Nederland. Want de weersverwachtingen in Nederland kunnen vaak voor onverwachte wendingen zorgen. EPDM zorgt dat er geen water door uw plafond zal komen. Dit kan u uiteraard ook financieël enorm steunen. Het wordt steeds vaker toegepast op de Nederlandse daken en zijn in de kleuren zwart en grijs verkrijgbaar. Mocht u geïnteresseerd zijn in EPDM voor uw dakbedekking? Nodig dan een EPDM specialist uit bij u in de buurt. Zij verzorgen u van het nodige advies en nemen u mee in het brede assortiment.