Voorbereiden op de winter

Voorbereiden op de winter

25 januari 2019 Uit Door koopjes-expert

Voorbereiden op de winter
Een goede voorbereiding op de winter is erg belangrijk voor de veiligheid van u en de levensduur van uw buitenboordmotor. De verschillende weersomstandigheden kunnen uw motor flink aantasten en voor problemen zorgen. Om zo min mogelijk reparatiekosten en schade te krijgen is het verstandig om na elk vaarseizoen uw buitenboordmotor klaar te maken voor de winter.

Onderhoud voor de winter
Naar de normale onderhoudsklusjes aan uw buitenboordmotor zoals bijvoorbeeld de filters controleren, moet er na het vaarseizoen een aantal extra klussen uitgevoerd worden. Het is namelijk belangrijk dat de motor winterklaar wordt gemaakt om schade te voorkomen en een goede start van het volgende vaarseizoen te hebben. Vele mensen vragen zich af of het nodig is om de buitenboordmotor te laten onderhouden als er weinig vaaruren gemaakt zijn maar om een goede start van het volgende vaarseizoen te hebben is het wel verstandig. Een boot die stilstaat heeft namelijk ook veel te verduren in het water, hij wordt namelijk door veel verschillende dingen aangetast.

Winterklaar maken van de boot
Tegenwoordig worden steeds meer boten uit het water gehaald, mensen stallen ze vaak in een loods of een hal waar de boot droog staat. Als uw boot eenmaal uit het water is, is de kans groot dat u uw boot vergeet door al de feestdagen en voorbereidingen. Toch is dit de perfecte periode om onderhoud te doen aan uw boot. Doordat u uw boot nu goed voorbereid en onderhoud pleegt kunt u dadelijk het nieuwe vaarseizoen meteen goed van start gaan. Ook scheelt het op de lange duur tijd en geld omdat u vaak reparaties of ergere schade voor bent.

Vragen of advies?
Heeft u nog vragen of wilt u graag advies over hoe u uw boot of buitenboordmotor moet onderhouden of winterklaar kunt maken? Dan kunt u het beste contact opnemen met een erkende leverancier of watersport winkel die hebben de juiste kennis en informatie om u verder te helpen. Ook kunt u gebruik maken van de zoekterm ‘winterklaar maken boot’ op google om zo achter verschillende tips te weten te komen.