Je hebt een drone, wat nu?!

Je hebt een drone, wat nu?!

15 januari 2019 Uit Door koopjes-expert

Voor veel mensen is het vliegen met drones iets magisch. Het geeft een gevoel van vrijheid en laat de wereld op een prachtige manier zien. Als je dan eenmaal een drone hebt bemachtigd, kun je het eindelijk ervaren! Maar hoe begin je? Wat moet je weten als je je eerste vlucht gaat maken? In dit artikel zullen we je de belangrijkste handvatten geven zodat jij zelfverzekerd aan de slag kunt gaan.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar je met je drone mag vliegen. Je kunt namelijk niet overal met je drone de lucht in. Vooral het volgende is belangrijk: je mag niet boven mensen vliegen, niet in het luchtruim voor vliegtuigen, niet boven snelwegen of autowegen en je mag er ook niet zomaar geld mee verdienen.

Daarnaast zijn de weersomstandigheden natuurlijk een erg belangrijke factor. Drones kunnen over het algemeen niet tegen de regen. Ga dus nooit tijdens een bui de lucht in. De sensoren van de drone kunnen namelijk ook minder goed tegen de regen. Natuurlijk is er bij meer wind ook meer risico. Met name als beginnende vlieger is het niet aan te raden met harde wind de lucht in te gaan, hoe graag je dit ook zou willen.

Tot slot is het natuurlijk erg belangrijk dat je weet hoe je je drone moet besturen. Het lezen van de gebruiksaanwijzing is dus eigenlijk verplicht. Onderschat dit absoluut niet. Het zou erg zonde zijn als je eerste vlucht eindigt in een crash. Naast de gebruiksaanwijzing is het ook erg verstandig om filmpjes op YouTube te bekijken. Ervaring vliegers delen hier namelijk hun tips met je!

Hopelijk kun je door deze tips te volgen met meer zelfverzekerdheid je eerste keer de lucht in. Veel plezier!